Hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat

Lika mycket som vi bryr oss om inspirera kvinnor till att våga följa sina drömmar och att skapa kläder för modiga kvinnor bryr vi oss om att lämna snälla, hållbara och inspirerande avtryck. Vi har starka värderingar som genomsyrar hela vår verksamhet och värnar om både miljö, människa och samhälle. Vår grundare Hanna har dessutom undervisat och utbildat inom hållbara leveranskedjor vid olika yrkeshögskolor runtom i landet och har ett extra starkt intresse för just dessa frågor.

Alla våra produkter görs av material med god kvalité som är snälla mot både människa och vår planet. Vi brinner självklart för jämställdhet och lägger stort fokus på att alla medarbetare ska få ta del av goda arbetsförhållanden, rättvisa löner och bra hälsa. Vi har fördelen att kunna producera 99% av alla våra produkter i vår egenägda fabrik i Antalya i Turkiet och kan därför verkligen se till att arbetsförhållanden, policys, processer och rutiner finns på plats som säkerställer en hållbar framtid. 

Vi tog över ägarskapet av den här fabriken för drygt 2 år sedan och den var då i sanningens namn i ganska uselt skick. Byggnaden var nästan fallfärdig, sömmerskorna arbetade under icke anständiga arbetsvillkor och det fanns varken kylskåp för medhavd mat eller tillräcklig luftventilering i byggnaden och det blir ju som ni vet väldigt varmt i Turkiet om somrarna. 

Men vi ser nu frukten av vårt hårda arbete och kan stoltsera med att arbetsförhållandena blivit oerhört mycket bättre. Vi fortsätter arbeta för att säkerställa att processerna blir ännu mer resurssnåla, att materialval blir ännu mer miljövänliga och vår fabrik samarbetar med externa konsulter för att nå en ännu högre hållbar nivå och har nu inte många steg kvar innan man når en BSCI-certifiering.

Vår ambition är att kunna återvinna och återanvända så mycket av vår produktion som möjligt, för att på sikt kunna uppnå en cirkulär ekonomi. Vi tar alltid tillvara på våra resttyger där vi bland annat producerar munskydd i dessa tider för att inget material skall gå till spillo.