Hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat

Lika mycket som vi bryr oss om inspirera kvinnor till att våga följa sina drömmar och att skapa väldesignade kläder bryr vi oss om att lämna snälla, hållbara och inspirerande avtryck till vår nästa generation. Vi har starka värderingar som genomsyrar hela vår verksamhet och värnar om både miljö, människa och samhälle. Vår grundare Hanna har undervisat och utbildat inom hållbara leveranskedjor vid olika yrkeshögskolor runtom i landet och har en extra stark passion för just dessa frågor.

Alla våra produkter görs av material av god kvalité som är snälla mot både människa och vår planet. Vi brinner självklart för jämställdhet och lägger stort fokus på att alla medarbetare ska få ta del av goda arbetsförhållanden, rättvisa löner och bra hälsa. Vi har fördelen att kunna producera 99% av alla våra produkter i vår egenägda fabrik i Antalya i Turkiet där vi verkligen kan se till att arbetsförhållanden, säkra arbetsplatser, policys, processer och rutiner finns på plats som säkerställer en hållbar framtid. 

Vi tog över ägarskapet av den här fabriken 2018 och den var då i sanningens namn i ganska uselt skick. Byggnaden var i princip fallfärdig, sömmerskorna arbetade under icke anständiga arbetsvillkor, sanitära olägenheter och det fanns varken kylskåp för medhavd mat eller tillräcklig luftventilering i byggnaden och det blir ju som ni vet väldigt varmt i Turkiet om somrarna. 



Vi ser nu frukten av vårt hårda arbete och kan stoltsera med att arbetsförhållandena blivit oerhört mycket bättre. Vi fortsätter arbeta för att säkerställa ännu mer resurssnåla processer, att materialval blir ännu mer miljövänliga och vår fabrik samarbetar med externa konsulter för att nå en ännu högre hållbar nivå. Under sommaren 2021 kunde vi stolt deklarera att vi uppnått en BSCI-certifiering (Better Social Compliance Initiative) som är en av branschens tuffaste krav när det gäller socialt ansvarstagande. Vi fortsätter resan med ständiga förbättringar för att kunna bli ännu bättre inför framtiden.


Våra påsar som vi packar plaggen i är gjorda av återvunnen plast och våra hangtags är FSC-certifierade. Vi fyller hela lastbilar från vår fabrik för att transportera effektivt och få så liten miljöpåverkan som möjligt.

Vår ambition är att kunna återvinna och återanvända så mycket av vår produktion som möjligt, för att på sikt kunna uppnå en cirkulär ekonomi. Vi tar alltid tillvara på våra resttyger där vi bland annat producerar munskydd, sjalar och andra plagg för att inget material skall gå till spillo. Ibland skänker vi dessa till lokal välgörenhet.

Det kan tyckas banalt att arbeta för att säkerställa socialt ansvarstagande och anständiga arbetsvillkor. Men tro oss, när vi nu sett hur modebranschen ser ut med egna ögon finns där en lång väg att gå på väldigt många ställen. Vi vill dra vårt strå till stacken och hos oss garanteras alla arbetstagare bra och anständiga arbetsvillkor, något som är långtifrån en självklarhet.