OUR STORY

New Odd Things är ett svenskt varumärke som erbjuder väldesignat mode för kvinnor som vågar och vill sticka ut. Men vi är så mycket mer än bara ett modevarumärke! Vår vision är att lyfta, inspirera och hylla kvinnor till att våga gå sin egen väg och följa sina drömmar.


Ursprung

En solig vinterdag i slutet av 2019 började tankarna om att skapa ett eget klädmärke komma krypande. Ett varumärke som skulle vara något mer än bara ett klädmärke. Något inspirerande för oss kvinnor mitt i livet. Inspirerande till att våga mer.

Människor i min omgivning rynkade på ögonbrynen och undrade vad jag skulle i modebranschen att göra. Som inte arbetat med mode tidigare. Som inte ens varit särskilt intresserad av mode överhuvudtaget. En del berättade att modebranschen är en av landets tuffaste branscher och att det är omöjligt att lyckas utan ett stort nätverk och kontakter. Några påstod att jag var dum och naiv som skulle försöka ge mig in i det där och någon enstaka skrattade och gav mig ett hånfullt ”lycka till tjejen”.

Men här är jag nu. Med ett eget klädmärke som jag ser modiga kvinnor i hela vårt avlånga land bära med stolthet. Som återförsäljare säljer med samma stolthet i sina fina butiker från norr till söder. 

Dumt, naivt eller modigt. Det bedömer du men jag är otroligt stolt över att jag vågade följa mina drömmar och har hittat en ny passion här i livet ~ att inspirera fler kvinnor till att våga. För visst kan vi. Så nu kör vi. Häng med på resan och tillsammans hjälps vi åt att sprida modet till fler kvinnor.


      

   

Dream big, stay focused and make it happen
Vår Vision

…är att lyfta, inspirera och hylla kvinnor till att våga gå sin egen väg och våga följa sina drömmar. Vi drivs av en passion för att stärka och lyfta oss kvinnor och stötta och peppa varandra framåt.

Vi Tycker

…att vi kvinnor borde våga ta mer plats, oavsett om det gäller i företagande, i karriären, i arbetslivet, i styrelserummet, i klassrummet eller i vilket forum som helst. Ingenting är omöjligt!

Vi Tror

…på womanhood och att lyfta och stärka varandra. Jante är totalt förbjudet hos oss. Här hyllar vi varandra och får själva hyllas. Vi är stolta över de framgångar och styrkor vi bär på och glädjs med varandra och firar tillsammans.

Vi Utmanar

…det invanda, borden och måsten och inspirerar till nya idéer och att våga testa nya vägar framåt. Att våga göra medvetna val för att nå vår fulla potential här i livet. Att våga välja nytt och udda istället för slentrian och omvärldsförväntningar. Att våga New Odd Things, i stort som i smått.
Vi vill Inspirera

…kvinnor till att prata ärligt om sina resor mot egendefinierad framgång, sitt driv och vardagliga ting som fört dem närmare sina drömmar. Vi erbjuder utöver modigt mode även inspirationsföreläsningar, event och powerporträtt av kvinnor vi själva inspireras av som vågar gå sin egen väg. 

Allt för att uppmuntra till att fler ska våga New Odd Things för att förverkliga sina drömmar. 
Vi vill Bli

er bästa inspirationsvän i en tid när kvinnor står upp för sina rättigheter, framgångar och styrkor i samhället. 

Vi vet att ni alla där ute kämpar och jobbar hårt mot era mål och vi vill hjälpa dig genom att inspirera när vi behöver det som allra mest. Vi ser dig. Vi hejar på dig. Och tillsammans bygger vi nya möjligheter. Tillsammans skapar vi nya förutsättningar. Tillsammans vågar vi. 

Vi vågar New Odd Things!


Socialt ansvarstagande

Är något vi anser är av yttersta vikt och vi jobbar stenhårt med detta varje dag. Vår kedja består av egen design och helt egen tillverkning i vår egenägda BSCI-certifierade fabrik belägen i det vackra Antalya i Turkiet. Här arbetar idag drygt 90 underbara sömmerskor, kvalitetsansvariga, skräddare, mönsterframtagare m.fl.

Vi är stolta över vår resa med fabriken sedan vårt övertagande 2018 där vi gått från oanständiga arbetsvillkor, för många arbetstimmar och dåliga hygieniska förutsättningar till att idag upprätthålla alla villkor för certifiering inom socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvarstagande.

Då vi själva förfogar över fabriken och är närvarande varje dag är det lättare att säkerställa att allt går rätt till i alla led. Något som tyvärr inte är en självklarhet inom modebranschen.
She turned her cants into cans 

and her dreams into plans